Familiebehandling og Marte Meo

Vi tilrettelægger familiebehandlingen ud fra familiens forudsætninger med udgangspunkt i barnets behov. Vores familiebehandlere indgår et tæt samarbejde med forældrene, i målet om at give dem løsningsfokuserede metoder til at skabe varige forandringer.  

En af de metoder vi anvender Marte Meo, som er en analyse af samspil optaget på video. Det primære sigte er at finde frem til samspillets udviklingsstøttende potentialer. Marte Meo er en løsningsfokuseret og løsningsorienteret metode, som har stor effekt ind i familiebehandling.   

Marte Meo terapi iværksættes bl.a, når der skal en mere dybdegående understøttelse til i børnenes udvikling. Det har stort gavn i de enkelte familier, hvor der også kan være et barn med en diagnose, som gør det vanskeligt for den enkelte forældre at vide, hvordan de bedst muligt støtter og guider deres barn.  

Familiezonen inddrager og gør brug af Marte Meo terapeuter, når det vurderes at være til gavn ude hos den enkelte familie.  

Vores familiebehandling bruges når: 

  • Familiebehandlingen henvender sig til børn og unge op til 15 år og deres forældre. 
  • Familiebehandlingen foregår ved støttende samtaler i familiens eget hjem.  
  • Familiebehandlingen udføres ved brug af terapeutiske- og pædagogiske redskaber 
  • Familiebehandligen skal skabe en tryg og forudsigelig hverdag.
  • Der ydes praktisk og pædagogisk støtte i hverdagen  
  • Der er samtaler med børnene hvis far eller mor har en psykisk sygdom 
  • Der rådgives om sundhed og sygdom 
  • Der afdækkes forældrenes evnen til at varetage deres børns behov 
  • Der skal skabes bro mellem familie og lokalsamfundet 

 

Der skrives statusrapport efter de første tre måneder og herefter hver sjette måned. 

 

Vores familiebehandling skaber bæredygtig udvikling

I FamilieZonen arbejder vi med fokus på at skabe varig og bæredygtig udvikling i familierne. Som familiebehandlere brænder vi for vores arbejde. Vores mål er at være de bedste hver dag. Vi arbejder helhedsorienteret for at gøre en forskel i familierne vi møder. Vores mål er, at skabe sunde forandringer i udsatte familier, så børn kan trives.

Vi tror, at varig forandring er noget der vokser indefra og ud. Ikke omvendt. Det ligger ikke i den menneskelige natur at lade sig pådutte noget. Hvis man alligevel forsøger gennem restriktioner uden støtte, vil resultaterne ikke være varige. De vil forsvinde når hverdagen melder sig og kontrollen falder fra. Derfor bør restriktioner altid følges op med støtte, for at gøre krav om forandringer bæredygtige gennem udvikling. Familier tager de ændringer til sig der giver mening. Ikke fordi de skal, men fordi de har forstået, hvorfor det er den rette ting at gøre.

Bæredygtig identitet og bedre integration

Vores identitet er den ressource vi henter vores styrke fra i det daglige. Vores identitet er også stærkt knyttet til den kultur vi er født eller opvokset med. For udsatte familier med få ressourcer, kan integration ligne, at man skal give afkald på sin identitet og kultur for at passe ind. Krav om integration kan derfor opleves som en trussel mod individets evne til at fungere og opleve sig stærk. Det er med udgangspunkt i denne forståelse, at vi arbejder med integration i vores familiebehandling. Det er med forståelse for, at vi er afhængige af vores identitet for at føle os stærke, og at forældre i udsatte familier i lige så høj grad som alle andre, har brug for en sund og stærk identitet for at klare opgaven som forældre.

Det kræver ressourcer, både at navigere i et spændingsfelt og samtidig være rummelig overfor forskelligheder. Jo flere personlige ressourcer du har, jo større er din evne til at vise grundlæggende respekt for andres værdier og normer. I vores arbejde formidler vi, at man kan blive integreret uden at miste sig selv eller gå i opposition til de dele af samfundet, man ikke er enig med. Det er især vigtigt for børnene i familien, at familien på trods af deres problemer er i stand til at inkludere de nødvendige værdier og normer i Danmark, der har direkte indflydelse på børnenes trivsel og udvikling.

Få et tilbud fra FamilieZonen i dag

Kontakt os på nedenstående telefonnummer eller skriv en mail til kommunikation@familiezonen.dk

Scroll til toppen

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.