Familiezonen tilbyder blandt andet følgende særlige tilrettelagte tværfaglige indsatser:

  • Familiebehandling jf. Barnets Lov §§ 30 og 32.1.3 
  • Familierådgivning og praktisk pædagogisk støtte jf. Barnets Lov § 32.1.2 
  • Kontaktpersonordning jf. Barnets Lov § 32.1.3
  • Bostøtte jf. Servicelovens §§ 82 og 85 
  • Støtteperson til forældre med anbragte børn jf. Barnets Lov § 75 
  • Støttet og overvåget samvær jf. Barnets Lov § 103-105 
  • Ungestøtte jf. Barnets Lov §§ 114-116
  • Familiezonen tilbyder ligeledes, at der kan tilkøbes udarbejdelse af børnefaglige undersøgelser jf. Barnets Lov §§ 20-23 50, imens familiebehandling er igang hos familien. 

Familieterapi for etniske minoriteter

Vi dedikerer os til familiebehandling og familieterapi med særligt fokus på etniske minoritetsfamilier og flygtningefamilier. Familierne, vi møder, bærer ofte på komplekse udfordringer, hvor børnenes trivsel er i fare, og deres udvikling ikke er alderssvarende. Hver familie er en unik enhed, men ofte står forældrene over for mangel på ressourcer og føler sig måske overvældede af de krav, samfundet stiller til dem – om det er fra kommunen, skolen eller andre steder.

Vores tilgang fokuserer derfor på at skabe et trygt rum for familiernes udvikling og integration i samfundet. Vi forstår, at integration er en rejse, og vi ser en positiv udvikling, når vi styrker familiernes evne til at forstå og navigere i samfundet. Vi får nedbrudt kulturelle barrierer og hjælper familierne med at omfavne det, der er nødvendigt for børnenes trivsel og sunde udvikling. I flygtningefamilier kan forældrene bære på voldsomme traumer, som kræver ekstra støtte. Her arbejder vi ofte sammen med forskellige fagfolk, såsom kropsterapeuter og psykologer, for at sikre en helhedsorienteret og sammenhængende tilgang.

Udsatte familier mangler viden og pædagogiske redskaber

Udgangspunktet for vores familiebehandling er, at forældre grundlæggende er gode. Når forældre ikke agerer hensigtsmæssigt over for deres børn, er det fordi de mangler redskaber. Det kan være pædagogiske redskaber, viden eller evnen til at reflektere eller der mangler overskud. Som familiebehandlere bliver vi familiens ressource for en periode. Familien skal selv arbejde for deres udvikling og tage ejerskab på målet, men helt grundlæggende træder vi frem som en ressource familien kan bruge af. Vi sætter ind med faglig og kulturel viden og skaber en struktur og retning for familiens udvikling.

Hos FamilieZonen er der som regel tilknyttet to familiebehandlere i opstartsfasen. Det har vi valgt, for at sikre kontinuitet i forløbet. I nogle familier er det helt oplagt, at vi f.eks. bruger rollespil for at tydeliggøre dele af vores arbejde. Rollespil kan være en meget effektiv måde at illustrere pointer i familiearbejdet. Vi påtager rollen som forældre eller barn for eksempelvis at tydeliggøre en dynamik i familien. Behovet for to familiebehandlere vurderes og justeres løbende.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.