Vores metoder

I Familiezonen arbejder vi ud fra flere evidensbaserede metoder, som gør vores konsulenter i stand til få et mere nuanceret billede af familiens livssituation. Vi har stor erfaring med at skabe varige og bæredygtige forandringer ind i familierne. Vores arbejde er baseret på en helhedsorienteret, tværfaglig og systemisk tilgang.

Vores konsulenter gør brug af forskellige metoder, tilgange og værktøjer og arbejder praksisnært med afsæt i den aktuelle problemstilling i familien. Til at afdække familiens livssituation, gør vi blandt andet brug af “kulturagrammet” i en sammenkobling med øvrige viden om kulturel baggrund, opvækst og livsvilkår. Vi har en bred erfaring i at præsentere og implementere forskellige arbejdsværktøjer til gavn for forældre, børn og unge. 

Vi har fokus på familien som helhed såvel som enkelte individer. Vi ser ikke kun det isolerede problem, men arbejder med at skabe en større sammenhæng i familien. 

I Familiezonen arbejder ud fra flere evidensbaserede metoder, herunder:

SystemiskNarrativ

Empowerment

Løft

DUÅ

I Familiezonen tror vi på, at alle forældre, trods fysiske, psykiske eller sociale vanskeligheder, kan bidrage positivt ind i deres familier.  De daglige udfordringer kan dog overskygge familiens samlede ressourcer. Derfor afdækker vi altid, familiens netværk for at kunne finde frem de eventuelle aktører, der kan have positiv påvirkning på familien, herunder også relevante frivillige organisationer.

Udover forskellige metoder og værkstøjer har vi i Familiezonen også forskellige faggrupper såsom psykologer, familieterapeuter, kropsterapeuter, der bidrager med forskellige kompetencer og viden. De inddrages i komplekse familiesager, hvor vi vurderer, at der er psykiske udfordringer, ligeledes ved situationer, hvor børn og unge har særlige behov som ADHD, angst, autisme m.m. Det er vigtigt, at vi kan støtte de familier, hvor det at have et barn med et handicap hos nogle familier kan være et tabu, eller en ung, som fx har valgt en anden seksualitet end familiens egne værdier og normer kan skabe store frustationer.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.